Browser Games Αρθρα ONLINE GAMES Ή ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ONLINE GAMES Ή ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  -  22.12.2010

Recommend this;
Online Games – Flash Games – MMO-Games – Browser Games και ...πάει λέγοντας!

Υπάρχουν άπειρα είδη παιχνιδιών που μπορεί να παίξει κανείς στο Ίντερνετ, όπως και πολλοί, διαφορετικοί αγγλικοί όροι. Μπορεί κανείς εύκολα να μπερδευτεί – ειδικά γιατί τα browser games με τα οποία ασχολούμαστε εμείς είναι κάτι το σχετικά καινούργιο. Εδώ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν διαχωρισμό των online games και θα αναφερθούμε και σε άλλα online παιχνίδια εκτός από τα παιχνίδια φυλλομετρητή.

Online games ή στα ελληνικά διαδικτυακά παιχνίδια είναι ο γενικότερος όρος για τα παιχνίδια στα οποία χρειάζεστε μία σύνδεση με το Ίντερνετ για να παίξετε. Online σημαίνει συνδεδεμένοι με το Ίντερνετ. Τα online games μπορεί να τα έχετε κατεβάσει από το Ίντερνετ, να τα έχετε αγοράσει από κατάστημα και να τα έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας και να παίζετε κάποιες αποστολές ή και όλο το παιχνίδι ενάντια σε άλλους παίχτες. Μπορεί όμως και να μην έχετε αγοράσει ή κατεβάσει τίποτα στον υπολογιστή σας και να τα παίζετε κατευθείαν στο Ίντερνετ, ή αλλιώς από τον φυλλομετρητή σας.

Multiplayer games ή στα ελληνικά πολυχρηστικά παιχνίδια, είναι τα παιχνίδια στα οποία παίζετε ενάντια ή σε συνεργασία με άλλους παίχτες. Συνήθως είναι και αυτά online, δηλαδή οι παίχτες δεν βρίσκονται στο ίδιο μέρος αλλά παίζουν μέσω Ίντερνετ.

Massive multiplayer online games ή συντομευτικά MMO-Games είναι τα παιχνίδια που παίζονται με χιλιάδες άλλους παίχτες ταυτόχρονα στο Ίντερνετ. Με άλλα λόγια δεν είναι π.χ. ένα ράλι που τρέχετε ενάντια σε άλλους 3 – 4 παίχτες, αλλά μοιράζεστε έναν τεράστιο κόσμο με χιλιάδες άτομα. Γι' αυτό και σ' αυτά τα παιχνίδια μπορείτε να γίνετε μέλος συντεχνιών, να επισυνάψετε συμμαχίες και να αλληλεπιδράσετε με απίστευτα πολλά άτομα. Τα browser games, με τα οποία ασχολείται η σελίδα μας, είναι MMO-games. 

Flash games λέγονται τα παιχνίδια που έχουν γίνει με το λογισμικό Flash της εταιρείας Adobe, απ' όπου έχουν πάρει και το όνομά τους. Όταν αναφερόμαστε σε online flash games ενοούμε συνήθως μικρά αυτοτελή παιχνίδια που παίζονται κατευθείαν στο Ίντερνετ και πολλές φορές είναι αντιγραφές παλιών γνωστών arcade παιχνιδιών,  π.χ. Pacman, Tetris, Asteroids, Breakout κλπ. Τα flash games είναι βραχυπρόθεσμα παιχνίδια, παίζονται δηλ. μερικά λεπτά με έναν παίχτη.

Casual games, social games και download games: Παρόλο που δεν ασχολούμαστε με αυτά στην ιστοσελίδα μας αξίζουν μία μικρή αναφορά μια που είναι η τελευταία μόδα στον χώρο του gaming. 
Τα casual games γενικότερα είναι παιχνίδια που απευθύνονται σε λιγότερο πεπειραμένους παίχτες που τους αρέσει να παίζουν μόνοι τους στο υπολογιστή τους. Είναι αυτοτελή παιχνίδια με διάρκεια από 3 μέχρι 6 με 7 ώρες, είναι ευκολόχρηστα, κατανοητά, χωρίς βία, με διάφορους γρίφους και βοήθεια στο παιχνίδι. Δεν απαιτούν ούτε πολύ δυνατούς υπολογιστές ούτε μεγάλη προσπάθεια για να τα τελειώσετε. Ο σκοπός τους είναι να ψυχαγωγούν και να ξεκουράζουν π.χ. ένα απόγευμα μετά την δουλειά.

Social games λέγονται τα παιχνίδια τα οποία παίζονται online σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook ή το MySpace. Η ιδέα πίσω από τα social games δεν διαφέρει πολύ από τα browser games. Παίζονται κι αυτά online δωρεάν με πολλούς άλλους παίχτες – η ιδιαιτερότητα είναι όμως ότι οι συμπαίκτες είναι φίλοι, έχουμε δηλαδή δικτυωθεί μαζί τους σε μία ιστοσελίδα. Γνωστά social games είναι για παράδειγμα το Farmville και το Mafia Wars.

Download games είναι τα παιχνίδια που αγοράζετε οnline με πιστωτική κάρτα και μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το Ίντερνετ και να παίξετε. Η διαφορά από τα παιχνίδια που αγοράζετε στο εμπόριο είναι ο τρόπος διανομής τους. Στην σελίδα σύνδεσμοι σας παραθέτουμε κάποιους συνδέσμους στις πιο καταξιωμένες εταιρείες που πουλάν download games. Σ΄αυτές τις σελίδες μπορείτε να δοκιμάσετε casual download games δωρεάν μέχρι μία ώρα.

Τα browser games, το θέμα της ιστοσελίδας μας, είναι massive multiplayer online games που παίζονται με χιλιάδες άλλους παίχτες κατευθείαν από τον web browser σας. Υπενθυμίζουμε ότι web browser, ή στα ελληνικά φυλλομετρητής, είναι το πρόγραμμα με το οποίο σερφάρετε στο Ίντερνετ, π.χ. Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari Opera, Google Chrome κλπ. Τα browser games, στα ελληνικά παιχνίδια φυλλομετρητή, παίζονται δωρεάν. Δεν έχουν κόστος εγγραφής όπως επίσης δεν έχουν συνδρομή. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες προαιρετικές premium υπηρεσίες σ΄αυτά τα παιχνίδια, όπως αποκλειστικά αντικείμενα κλπ. που όμως ενώ ευνοούν την εξέλιξή σας στο παιχνίδι δεν είναι απαραίτητα.

Τέλος υπάρχουν και τα λεγόμενα client games. Τα client games λειτουργούν όπως τα παιχνίδια φυλλομετρητή, με την διαφορά ότι πρώτα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε κάποια αρχεία στον υπολογιστή σας, τον λεγόμενο client, πριν μπορέσετε να παίξετε. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί τα client games έχουν πιο πολύπλοκα γραφικά τα οποία χρειάζεται να επεξεργαστούν από την κάρτα γραφικών σας και έτσι δεν γίνεται να τα παίξετε κατευθείαν χωρίς προεγκατάσταση. Στην ιστοσελίδα μας παρουσιάζουμε και όλα τα ελληνικά client games χωρίς να κάνουμε διαχωρισμό από τα browser games.
Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ BROWSER GAMES »

Freegamesonline.gr Home